klik..!!..klik..!!..

Saturday, August 14, 2010

***mcm hari raya lak!!...***



..::Salam::..

hai semua...apa menu berbuka hari ni??...
Alhamdulillah sehingga hari ni cendoimanis berjaya x berbuka di mana2 kedai kat luar tu...
bukan nya ape...tahap kebersihan kat kedai2 tu x jamin la...
tambahan pulak sekarang ni byk virus kencing tikus...
kalau kedai yg kotor tu sure byk tikus bermaharajalela...siap berlari berkejaran lagi...
huhu...so, aku pun gunakan la bakat memasak yg terpendam lama ni....cehh!!...

hari ni aku rasa mcm nak mkn lontong + rendang ayam...
tapi housemate lak nak mkn lontong ngan sambal sotong...
jadinya utk x mengecewakan kedua2 belah pihak...
aku pun buat la sambal sotong ngan rendang ayam...
first, aku buat kuah lontong...kuah lontong ni byk khasiat nya...
ape x nya, pelbagai sayur ade dlm kuah lontong ni...

hah!!...ni la rupa nya rendang ayam aku...
korang nmpk x kuah kuning tu..haaa...tu la kuah lontong...atau pun kuah lodeh...

ni pulak sambal sotong utk housemate aku yg sorang tu...
mkn ngan nasi impit...
mcm hari raya kan??...huuhu..baru hari ke-4 berpuasa...
nmpk sgt x sabar2 nak raya....heeee~....
tapi time berbuka td aku x mkn pun ape yg aku msk ni...
boleh pula layan murtabak ngan kuih tepung pelita...
utk pengetahuan, murtabak ngan kuih tepung pelita tu member yg bw...
diorng join sekali berbuka kat umah aku...
saje nak bg meriah...x de la mkn berdua je...ngeep~...

~peace~

..::Wassalam::..

4 comments:

  1. ziarah sambil minum air tea...sory c box tak keluar

    ReplyDelete
  2. terliur gileeeeeeeee
    da la posa niiiiii

    ReplyDelete
  3. abu Luqman: it's ok..thx 4 drop ur comment here..
    cutebabygirl: dugaan tu...nnt berbuka mkn byk2 yek...
    munna : xde la rajin sgt...mls nak mkn kat luar...terpaksa la masak...

    ReplyDelete