klik..!!..klik..!!..

Sunday, June 6, 2010

***2nd day at Bandung, Jawa Barat...***

salam ya semua nya....
hari ke-2 di Bandung...cuaca sgt baek...sejuk bangat di sini...lps break1st kat cafe hotel, terus tggu kang supir di dpn hotel...janji kul 9pg Indonesia...sementara tggu kang supir sempat lg berposing tue...ngeeeep~...
da 1st place we visited at 2nd days in Bandung was Taman Wisata Alam, Gn. Tangkuban Parahu...we took about 1 hour to reach da top of Tangkuban Parahu from Bandung Town...da moment we stepped out from MPV, da windy air blowing towards my face...wonderful scenery and cold.. da sulphuric acid out of the surface gives strong smell sumtimes...its good place to took da nice pics...ngeeep~...




hurmm...so tired lor...gelak memanjang sepanjang snap pics kat sini...mcm2 gaya...mcm2 aksi...after 1 hour at top of Tangkuban Parahu, kitorng blk ke Bandung...next station was Pasar Baru...



sangat2 sesak jln di depan pasar baru ni...takut gak aku time ni...takut org culik...hahaha...
(ade ke org nak culik aku??...)

telekung kat sini byk design2 yg cantek...tapi kene pandai tawar menawar...(aku mmg x pandaila bab tawar-menawar ni...aci beli jew...)...hikhik....

beli sourvenior sket...kat sini mmg ramai org jual bende2 camni...selagi x beli selagi tu la dorang ni ikut suh beli...nak x nak kene beli gak...sian kat dorang ni....


seterusnya kitorang pegi satu factory outlet yg agak famous kat bandung...RUMAH MODE...

waahh!!..bukan maen lg dorang berposing...byk shoping...kat sini mmg byk baju branded...hage bley tahan laa...agak murah klu nak dibandingkan di Malaysia...

mkn malam di Kg Daun...tpt mkn yg sgt menarik dgn udara yg sgt2 sejuk...sampai kluar asap dr mulot laaa...



jam pada time ni 9.54pm waktu Malaysia...haha...agak lmbat tuk dinner...ye lah amik masa yg terlalu lama shoping di rumah mode sampai lupa nak mkn mlm...huhu...

jam 11.30pm kitorang gerak balik ke hotel...spjg perjalanan blk sume tertido kekenyangan + kepenatan sehari suntuk berjalan...huh!!!..penatnya badan....





2 comments:

  1. tak..cukup lah aka..tour in Bandung..masih banyak tempat wisata yg aka blm kunjungi...

    nexs time..datang lagi lah ke Bandung...
    saya ajak aka..pergi wisata lagi bersama kawan kawa saya....

    ReplyDelete
  2. Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

    Harga sewa Kereta per Day :

    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
    Rate: IDR 550.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    WhatsApp +6282214268400
    WhatsApp +6287825410700
    FB Syarikat : Punaza Besttour
    Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
    Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete